Herlig dragedag på Søndre Strand

Den sidste lørdag i efterårsferien var en flot solskinsdag men også den dag i ferien, hvor der var mindst vind. Alligevel var der godt 100 voksne og børn der havde fundet vej til Bydelsforeningen Søndre Havns kulturgruppes dragedag for hele byen på stranden. Trods den svage vind kom der masser af drager i luften og alle havde 3 rigtig hyggelige timer sammen. Kulturgruppen var behjælpelige med gode råd, lånedrager, så der var til alle.

Succesen er kommet for at blive, så der kommer også en 3. gang til næste år.

 

Affaldsindsamling

Lørdag den 19. September var en dag med strålende sol. Og det blev også en strålende dag, hvor ca. 50 beboere i området fik indsamlet omkring 100kg affald.
Danmarks Naturfredningsforening havde arrangeret og Bydelsforeningens kulturgruppe sørgede for lidt til ganen og spillemænd på Engkanten.
Dejlig underholdning og fællessang. En dejlig dag i fællesskabets ånd. 

 

Strandengens krydderurter

Tirsdag den 11. august tog krydderurteekspert Marianne Mark og snapseekspert Niels Stærup 45 personer med på vandretur på Strandengen ved Søndre Strand.
Det blev en fornøjelig tur, hvor deltagerne havde stor glæde af de 2 eksperters utrolige faglige viden, engagement og ikke mindst humor. Der var fine anekdoter og masser af råd og vejledning til kommende madlavning og snapsebrygning samtidig med, at der var gode råd til, hvordan vi skal behandle vores natur. Herligt så mange smagsvarianter der er, lige uden for vores dør, lige til at bruge. 
Turen startede og sluttede med en snaps brygget af Niels Stærup.
Arrangementet var sat i stand af Bydelsforeningen Søndre Havns Kulturgruppe.